maandag 7 juli 2008

De verhuizing naar Italie, Le Marche

Eindelijk, Italy here we come!

Na een zeer gezellig afscheidsfeest in Café Zeppos in Amsterdam was het nog 1 dag hard werken. De laatste zaken inpakken en klaarzetten voor de verhuizers. Niet de meest gezellige klus zeg maar. Wel fijn dat je nog een keer lekker veel kan weggeven of weggooien.

Als je ooit naar Italie wilt verhuizen kunnen wij je Kuiper in Weesp aanbevelen. Vanaf het begin tot het eind werd alles prima door hen verzorgd en tegen een goede prijs.Eind januari zijn wij , vlak voor de verhuizers uit, naar Italie gereden om hier een aantal zaken te regelen. Zij kwamen precies op de afgeproken dag met onze spullen aan!


De overdracht

Op 1 februari was het zover. De overdracht van de sleutel. Op naar de notaris, leuk!!!!
Nou is dat in Nederland al niet mijn favoriete bezigheid, luisteren naar een notaris (sorry voor alle notarissen die dit lezen), maar in Italië is het echt een kwelling. We gingen om 4 uur 's middags naar binnen en om 9 uur 's avond strompelde we zwaar versuft weer naar buiten. Maar wel met de sleutel van ons nieuwe huis in de pocket!!! Op naar de champagne...

Als we nu langs het kantoor van de notaris rijden hebben we gelijk dat gevoel van toen weer te pakken - dichtvallende ogen en verveling.

Diezelfde avond zijn de vorige eigenaars Ivo & Lena met ons naar huis gereden. Nog even een rondleiding door het huis en door het bijgebouw met de 2 appartementen. Ze hadden de buitenverlichting al aangedaan, erg gezellig. Alles was perfect achtergelaten. In de ruimte die wij als kantoor zouden gaan gebruiken was zelfs de stenen vloer nog geschuurd en behandeld. Wij waren dus een week eerder gekomen om alles op te ruimen en schoon te maken, maar we konden er zo in. Na de rondleiding zijn we nog door hen uitgenodigd om te gaan eten in een leuk restaurant in de buurt van Cagli. Wat een leuke overdracht (op de notaris na dan).


De eerste avond in ons huis...

Na het etentje gingen we voor het eerst op weg naar ons nieuwe huis! Vanaf de provinciale weg tussen Cagli en Pergola gaat er een onverharde weg naar ons huis in Molleone. In het donker is dat een avontuur. Er zitten her en der wat gaten in de weg en er flaneren 's nachts behoorlijk wat dieren over straat. We waren de eerste bocht nog niet om en we zagen de eerste das de weg oversteken. Erg leuk, want we zijn beide gek van dieren / natuur.


Omdat onze spullen pas na een week zouden komen hebben wij de eerste week doorgebracht in één van de appartementen. Die werden verhuurd aan vrienden en gasten als vakantie appartementen in Le Marche. We hadden het plan om hier eventueel ons kantoor van te maken, maar omdat er al boekingen waren zouden wij het een jaar uitproberen. Nu is het appartement voor vrienden, het heet Casa Panoramica en niet voor niets. Vanuit je bed, de woonkamer/keuken en vanaf het terras buiten kijk je zo over het dal uit. Nu lag er nog sneeuw, hoe zou het er in de zomer uitzien?


De eerste dag in Le Marche

Fijn dat we nu zonder mensen om ons heen onbeperkt het huis en de tuin kunnen verkennen. Tijdens het ontbijt keken we uit over het fraaie landschap. De mooie regenboog boven het dal was een leuk begin van de dag. Allemaal wel erg onwerkelijk. De dag ervoor zit je nog in Nederland en nu woon je hier. Ook al zijn we hier al lang mee bezig


De vertrekken in het woonhuis hebben we van labels voorzien zodat de verhuizers alles direct in de juiste kamers kunnen opbergen.

1 opmerking:

lowlander zei

Beste blogger! Ik zie dat je veel interesse in Italie hebt. Ik wil je graag uitnodigen op TravelBoards, een nieuw, internationaal reisforum voor Europa. Na registratie kan je je blog url in je profiel zetten zodat je link onder elke forum bericht verschijnt. Ik hoop je snel te mogen verwelkomen!